When to expect result

Здравейте, бих желал да попитам кога ще получим резултатите от изпита и как ? И също дали има минимален брой точки който ни е трябвал да покрием ?

Хубав ден ! :slight_smile:

1 Like

Извинявай, но ще поставя тук още един технически въпрос, за да не създавам нова тема.
Освен на “submit solution” на всяка задача, имаше ли някакъв финален “submit” бутон за целия изпит, който трябваше да натисна или това се случва автоматично като приключи времето?
Благодаря, предварително

Здравей,

Благодаря, че повдигаш темата тук!

До края на другата седмица всеки кандидат ще получи имейл дали е приет, или не.

Що се отнася до броя на точките, нужни за прием, то той е различен при отделните групи, тъй като вземаме предвид общото представяне на всички кандидати. Самият резултат обаче е само един от многото критерии, по които подбираме участниците в алфа програмите. Други такива критерии са например кандидатурите и мотивацията на съответния участник.

Поздрави,

Елица

4 Likes

Здравей,

Submit solution на всяка задача е достатъчно, няма финален бутон :blush:

Поздрави,

Елица

1 Like

Благодаря за отговора!
Лек и приятен ден

1 Like

А дали ще получим достъп до задачите от изпита, за да си доусъвършенстваме решенията? Снощи ми дойдоха някои идеи, но без проверка от системата не е интересно… :grinning:

Здравей,
Не, след като изпитът приключи, повече не отваряме достъпа до задачите.

3 Likes

А къде можем да разберем как е минало и ако не сме приети-защо се е случило това? и ,евентуално,какво може да подобрим в бъдеще.Аз ,примерно,не съм приета и би ми било интересно какъв е бил минимума и какъв критерии не съм спазила или достигнала. Надявам се мога да получа някакво разяснение- просто не съм на ясно от къде да го търся.

1 Like

Наистина е малко странно класирането.

Здравейте,

Поради ограничения брой места при класирането всяка кандидатура се разглежда поотделно и се вземат предвид различни фактори.

Например, резултатът от входния изпит е само един от тях. Друг такъв фактор е общото ниво на кандидатствалите за конкретна група. Голяма роля играе и мотивацията, която личи (или не) в заявленията на кандидат-курсистите.

Не става въпрос за минимуми и максимуми. Успешният кандидат е постигнал висок резултат на входния изпит, но и е показал желание, целеустременост и мотивация в кандидатурата си.

Съветът ни винаги е да се опита отново – в Академията ценим постоянството.

Поздрави,
Елица

3 Likes