Препоръка за Upskill курс

Здравейте.
В процес на смяна на работата съм и се интересувам от front-end upskill програмите на Телерик. От 14 години работя в e-commerce полето, но единствените технологии, които съм ползвал през цялото време са HTML, CSS/LESS, и jQuery. Това към момента не е достатъчно конкурентно, така че смятам да премина някаква фронт-енд upskill програма.

Доколкото разбирам обаче, React курсът има входящ изпит, който е JavaScript. За native JavaScript ли става въпрос? Има ли смисъл да опитвам след като имам опит само с jQuery?
Също така виждам, че има JavaScript Fundamentals курс, но доколкото разбирам той е за хора без предишен опит в програмирането.

Каква би била вашата препоръка за случай като моя?
Благодаря предварително.
Поздрави
/ Христо

Здравейте Христо,

Правилно сте разбрали, че едно от изискванията за прием в курса Upskill React е полагането на входен изпит по JavaScript и Web Development.

Въпросите относно JavaScript са базирани на vanilla JavaScript, т.е. включват се основната функционалност на JavaScript, без използване на външни библиотеки като jQuery. Наред с познания по JavaScript, се изисква и разбиране на уеб разработка и концепции като HTTP и REST.

Предвид че имате 14-годишен опит в e-commerce и вече сте работили с HTML, CSS/LESS и jQuery, имате добра основа, върху която да надграждате.

Съветът ми е да започнете с JavaScript Fundamentals курса. Макар че той е насочен и към начинаещи, има много ползи за хора с опит като вашия. Този курс ще ви помогне да запълните евентуални пропуски и да се запознаете с чистия JavaScript. След като го завършите, ще бъдете по-добре подготвен за курса по React.

Поздрави,
Кирил

Благодаря за информацията.
Поздрави