Мога ли да платя таксата за обучение в програмата със собствени средства, без да сключвам договор с банка?

Ако не желатее да сключвате договор за кредитиране, можете да заплатите таксата самостоятелно, но е необходимо да изплатите цялата сума еднократно преди старта на програмата.
Също така можете да изплатите цялата сума еднократно на по-късен етап от обучението си, но не по-късно от датата на завършване, която съвпада с усвояването на банковия кредит. В този случай, кредитът няма да бъде усвоен и договорът с банката няма да влезе в сила.
Тъй като след завършване на програмата имате възможност да стартирате работа при партньорска компания, или външна компания, която да се съгласи да покрие обучението ви в Телерик Академия, препоръчваме да използвате опцията за кредититране чрез банка-партньор.

Здравейте,
ако заплатим таксата самостоятелно, отпада ли възможността стойността й да бъде изплатена от партньорска компания? т.е. ако заплатим без сключване на договор с банка, то няма как потенциалният работодател (партньорска компания) да покрие обучението ни, дори ако предоставим собствената си банкова сметка?

Благодаря!

Моника, въпросната сума е по-скоро финансова гаранция за Телерик, че няма да ги опържолиш след втория месец и по-натам. Ако подпишеш трудов договор с техен партньор, сумата ще ти бъде възстановена обратно от Телерик, тъй като новият ти работодател ще заплати за обучението ти паралелно от парите, които си извадила от собствения си джоб. Но в случай, че започнеш работа при работодател, извън партньорската им мрежа, парите ти ще бъдат усвоени вече под формата на такса за обучението.
p.s. Ако греша някъде, нека ме поправи някой…

Точно така - ако заплатите самостоятелно обучението и започнете при партньор ние ви възстановяваме сумата, която сте заплатили.

Петър

1 Like