Входен Изпит - ниво на трудност на всяка задача

exam

#1

Здравейте, въпреки, че има начин по време на изпита след първите 30 минути да проверим коя задача има най-много решения и да разберем, че тя е най-лесна, смятате ли за добре задачите изначало да са дадени по ниво на трудност в изпита?
Т.е. първа да е най-лесна, втора - средна трудност, третата - най- трудна? Питам , защото ме обзе маалка паника да не започна с най-трудната задача и така да се самосаботирам, защото наистина не съм развила умението на пръв прочит да преценя дали конкретната задача е лесна/ трудна…и така може да си помисля, че най-трудната е най-лесна и така да загубя ценно изпитно време :slight_smile:
Мерси! !!


#2

Здравей,
Задачите в повечето случаи ми се струват точно така подредени, но това не трябва да те кара да отделиш много време на първата, защото е “лесна”. Логиката на тези задачи е например 1 задача - if/else, 2 if/else и loops, 3 if/else, loops и arrays, тоест с надграждане, за това трудността е така подредена. Възможно е трета задача, въпреки че включва повече материал, да е по-лесна от първа която е само if-ове. Бих те посъветвал да отделиш 15-20мин да прочетеш внимателно всяка задача, без да бързаш и да се влияеш от това че една задача е решена от 10 човека за 15 мин от началото на изпита (примерно ), а ти не си (това беше моята грешка), разпиши ги на хартия и прецени коя е по-лесна за теб!
Успех на изпита, времето ще ти стигне :slight_smile: .


#3

Many Thanks! А знаеш ли дали има шанс (т.е. опасност) , да има Numeral Systems и да трябва да знаем особеностите на Binary Numbers?


#4

Според мен, по скоро няма да има подобни, но и да има, няма да е трудна, имаше някакви хакери за тези numerical щуротии нещо като yourNumber.toString(2).