Език за програмиране при входен изпит

image

Здравейте какво означава : " * Входният изпит тества познанията ви върху основите на програмирането, като можеш да държиш входния изпит на един от посочените езици:

  • Python
  • Java
  • C#
  • JavaScript
  • C++"

Аз искам да се включа в javaScript курса . Входния ми изпит може да е на който си искам от горните езици за програмиране ли, или задължително трябва да е на javaScript?
Ако го държа по java, а искам да запиша курса по java script, вие как ще прецените колко големи са ми знанията по javaScript и дали са достатъчни, за да ме включите в курса по javaScript?
Ако аз изкарам 100 точки по Java а друг го направи на javaScript и изкара 100 точки, тези които са го направили на javaScript ли ще са с приоритет или няма значение кой на какъв език е направил изпита (ама ако няма значение пак остава въпроса как вие ще разберете дали имам достатъчно знания за JS)?

Според мен, целта на изпита е да покажеш умение за разрешаване на проблеми. И над това умение е много по-лесно да се надградят знания за различните инструменти на различните езици.

Привет,

задачите имат за цел да проверят вашето разбиране на техническата материя и математическо-логическите ви умения. На какъв език ще ги решите няма значение.

За да стартирате, обаче алфа програмата, се изисква разбиране и умение да се борави със съответния за нея език на базово ниво. Тоест да имате знанията, които се покриват от безплатния подготвителен курс.

Това не означава да сте се записали и да сте го изкарали - материалите са общодостъпни и можете да минете през тях по всяко време.

Отделно, между изпита и самата алфа, приетите кандидати получават още един набор със задачи и материали, за да могат да “останат във форма” и евентуално да свикнат с езика, ако за тях е нов.

Оставам на разположение,
Надя А.

Ако кандидатствам за курса по javaScript , но направя входния изпит с Java, а друг направи входния изпит с javaScript. Ако имаме равен брой точки, има ли той приоритет пред мен за приемането, след като той го е направил с javaScript ?

Привет,
Краткият отговор е не.
Изборът на програмния език за входния изпит не определя конкретно приоритета при приема на кандидатите. Всъщност, целта на входния изпит е да оцени способностите Ви за логическо мислене, разбирането на основните концепции на програмирането и способността да решавате задачи, използвайки един от изброените програмни езици. Например, ако сте решили всички задачи и сте изкарали максимален брой точки, използвайки Java, това е отличен индикатор за вашите умения и разбиране в областта на програмирането. Ако искате да се присъедините към курса по JavaScript, ще Ви бъде полезно да имате някакво предварително познание за този език, но това не е задължително условие за прием. Всеки кандидат, който показва силни умения за решаване на задачи и добро разбиране на концепциите на програмирането, е важен за нас. Ценим способността на кандидатите да учат и адаптират нови умения, и затова не бихме предпочели кандидат, който е изкарал изпита с JavaScript пред вас само заради избора на език. Щом сте избрали да следвате нашия курс по JavaScript, това ще ви даде възможност да развиете и усъвършенствате уменията си в този език. Нашата програма е проектирана да помогне на учащите се да преходят от основите към по-сложни теми, така че ако имате основни познания и умения, ще може да се справите добре.

Поздрави,
Кирил

1 Like

Здрасти някой решава ли задачите за самоподготовка?Мисля, че лицето на триъгълник е (b*h)/2 но не минава с тази формула. Някой има ли идея защо?

rectangle e правоъгълник, а не триъгълник

лелеее , че съм шматка благодаря