Работа и академията

Здравейте ,

От няколко дена ме гложди един проблем . Работя нощни смяна . Ситуацията в държавата не ми позволява лукса да напусна работа и да се фокусирам изцяло върху програмата . Въпроса ми е , мога ли да се справя ако гледам лекциите на записа и се подготвям повечето време самостоятелно ? Също тези buddy групи , ако не съм в екип или дори да съм в екип, но по пасивен и не толкова замесен ако колегите се събират във време в което не мога да участвам , то има ли смисъл да пробвам ?
Поздрави ,
Даниел.

Здравей Даниел,

Мисля, че всеки от нас се е замислял над този въпрос, но отговора можеш да си го дадеш само ти. Аз също съм на пълен работен ден, семейство, деца, други непредвидени, и т.н. но ако това с което си започнал в академията ти доставя удоволствие приеми предизвикателството без капка колебание. Можеш, ако си достатъчно мотивиран, да намираш време за самоподготовка, в удобно за теб време да споделяш проблеми с които си се сблъсквал или решения, които си успял да пребориш … всичко това трябва да ти носи наслада, защото както казвам аз ученето на нов език е поезия. За това моя отговор е СМИСЪЛ винаги има, стига да го искаш и да разбереш каква цел си си поставил, защо си тук, до къде искаш да стигнеш. Кой да знае???, може някой ден това да е твоята професия или хоби…

1 Like

Здравей, @daniel.vasilev950905

Благодарим за запитването.

Лекциите се провеждат всеки ден от понеделник до петък от 10:00 ч. до 14:00 ч. или от 14:30 до 18:30 ч.
Запис на всяко занятие ще бъде качван в нашата система, но присъствията по време на лекции се проследяват от трейнърския екип.
По време на цялото обучение курсистите имат право на 10 отсъствия, вкл. закъснения и отпуск по болест,тези отсъствия са по-скоро спорадични, а не регулярно повтарящи се.
Съчетаването на работа, особено с такава с нощни смени заедно с програмата, би било изключително предизвикателно. Освен лекциите, следва да отделяте поне още толкова количество часове (поне 4 часа) за самоподготовка вкъщи.
Програмата е интензивна и изисква да бъдете изцяло отдадени на обучението. По време на обучението получавате непрекъснато обратна връзка и помощ от нашите технически, софт скилс трейнъри и ментори в програмата.

Оставаме на разположение.

Поздрави,

Екипът на Телерик Академия

4 Likes

Здравей, от собствен опит мога да кажа, че ще е много трудно. Особено ако не ги разбираш много добре нещата но ако ги разбираше толкова, нямаше да се налага да ходиш на курса :slight_smile:
Ситуацията е следната. Имаш 4 часа лекции, които ако искаш да се получат нещата трябва да прегледаш поне още веднъж след това т.е. още поне 2 часа. Имаш задачи за домашно и работа за самоподготовка и според мен с под 3-4 часа няма да смогнеш. Освен това ако не се наспиваш мозъка ти няма да може да се справи т.е. ще издрапаш 2 месеца и това ще е.
Моя съвет е да прецениш сам. Човек знае най-добре собствените си възможности и никога не трябва да се плаши да опита.
Желая ти успех!

Здравей.Преди година завърших QA кохорта. Там имаше доста хора, които учиха и работеха едновременно. Но това е за QA, докато при developer-кохортите нещата са съвсем различни. Само с гледане на повторенията и час два допълнителна подготовка няма да се оправиш особено както казаха преди мен ако не разбираш доста нещата. Когато учех аз имахме ментори колеги от Java кохорта, който ни помагаше и сподели, че при тях имало двама трима човека, които учат и работят и се справяли, но си е до човек. Като насока мога да ти дам 2 съвета. Или пробвай в QA насока завърши…намери си работа и после се подготви да преминеш към dev или се подготви сам наистина много добре и тогава пробвай.Имай предвид, за мен натоварването беше наистина тежко…а имахме 2 пъти седмично лекции по 3 часа.
Все пак нека споменем, че има пробен период от около 8 седмици през който може да прецениш дали се справяш или не…можеш да се откажеш до изтичане на този срок и ти се възстановява таксата за обучение.Изтичането на срока се отбелязва със сериозен изпит за проверка на знанията.
Успех.

Благодаря за отговорите .
Не съм се интересувал от QA , не защото не е моето , ами не съм му обърщал внимание . Най-вероятно ще пропусна този път . Пък като поразуча нещата може и QA да пробвам .

Блгадаря отново ,
Поздрави .