Възможно ли е курса да се кара едновременно с университет

Тази година ще кандидатствам в Софийски и също искам да изкарам курс в Телерик. Възможно ли е да карам курса едновремено с университета? Примерно да го започна лятото и да завърша 2 месеца след началото на учебната година в Софийски? Не знам в колко часа започват и свършват лекциите. Ако някой може да ми обясни ще съм много благодарен!

1 Like

Здравей,Лъчезар,

Благодарим за имейла и интереса ти към обученията на Телерик Академия.

Програмите, в които може да вземеш участие са с фиксирани стартови дати и продължителност.

Съветваме те да посетиш сайта на Телерик Академия или нашата Facebook страница,за да откриеш повече информация за програмата , от която се интересуваш.

Лекциите в нашите Alpha програми се провеждат всеки ден от понеделник до петък от 10:00 ч. до 14:00 ч. или от 14:30 до 18:30 ч.

Освен лекциите, следва да отделяте поне още толкова количество часове (поне 4 часа) за самоподготовка вкъщи. Съчетаването на програмата с натоварен университетски график , би било изключително предизвикателно.

Програмата е интензивна и изисква да бъдете изцяло отдадени на обучението.

Оставаме на разположение.

Поздрави,

Екипът на Телерик Академия

2 Likes

Здравей, според мен трябва да се средоточиш върху материала от телерик и после да наваксаш тези 2 месеца от университета. Това трябва ти сам да прецениш, но 2 месеца в университета не са нищо страшно и ще имаш време да ги наваксаш преди сесията.

Пиша защото аз лично мислех, че ще мога да обръщам внимание и на двете. От както съм в академиеята обаче, нямам повече от ден в седмицата в който мога да обърна внимание на университета.

Последните 2 месеца от програмата са мецеците с финалния проект, който е най-важният в цялата програма и трябва да си готов да му обърнеш много внимание.

Това е лично мое мнение, както казах имах същия проблем преди да се запиша в телерик и това което Анна казва е така, наистина имаш нужда от поне 4 часа самоподготовка, даже повреме на някои модули-по 5-6.

3 Likes

Здрасти. Благодаря за съвета! И аз това го обмислям, но не знам в колко часа ще са лекциите в Софийски и дали изобщо ще е възможно да отсъствам от тях.