Затруднения!

Здравейте! Искам да попитам, дали на подготовката, за алфа входния изпит, по време на лекциите, които се провеждат, се решават задачи, подобни на тези от упражненията, които са достъпни във файловете за подготовка, защото аз хванах, последните 20 дни от подготвителния срок и не съм влизал на лекции и разчитам само на презентациите и изпитвам трудност при решаването на задачите в loops раздела. Да речем, че от 12 успявам да реша около 6… Та искам да попитам, нормални ли са подобни затруднения като се има предвид, че не съм присъствал на лекции или проблема си е в моята глава и липсата на идеи как да реша задачите?

1 Like

Здравей Васил,
Нормално ли е да ти е трудно? Със сигурност
Дали се решават задачи подобни на изпита по време на курса по основи на JavaScript? Решават се.
Дали имаш достъп до решенията от лекциите? Ако си част от курса - да. Ако не си - не, но винаги можеш разгледаш решенията на примерните изпити в материалите за самоподготовка

3 Likes

Къде има лекции или става въпрос за видеата след слайдовете? Питам защото и аз се подготвям и ми е изключително трудно. Не мога да повярвам колко много трябва да знам преди да положа изпит преди старт за напълно начинаещи.

Здравей Ивайло,

Ставаше дума за безплатния курс по основи на програмирането с JavaScript, който провеждаме преди началото на всяка Алфа програма. Той е много полезен за хората без никакъв опит. За съжаление, за програмата, която започва през март, този курс вече приключи.

Академията предоставя ресурси за напълно начинаещи в програмирането, за да се подготвят за Алфа програмата, но самата тя не започва от нулата. Очакваме да сте запознати с темите, включени в материалите за самоподготовка - типове данни, условни конструкции, цикли и масиви на ниво да можете да решавате примерните задачи.

Много хора си мислят че само на тях им е трудно, или че щом им е трудно, значи няма да се справят. Ще повторя че е съвсем нормално да е трудно, програмирането не е лесна работа, но пък справянето с трудности е едно от нещата, които правят тази професия толкова удовлетворяваща.

Успех!

4 Likes

Аз ще добавя, от както написах този пост, до сега не съм спирал да решавам и вече положението е доста по-добре!

5 Likes