Telerik Academy Alpha FAQ

For questions, check out our FAQ.

1 Like

Hi, I’m Sonia. I’m finding it difficult to register, I don’t have a Bulgaria name and I don’t understand Bulgaria. Is it possible for me to still apply

Hi Sonia, the trainings are held onsite in Bulgarian and it would be very hard for you if you don’t know the language.

Здравейте, има ли някакъв вариант да направя обучението онлайн? Намирам се във Варна, търсих какви ли не подобни курсове, но, за жалост, възможностите са дооооооста ограничени.

Здрвавей,
Обученията до момента се провеждат единствено присъствено, като всяко отсъствие има значение. Само чрез видео лекции е доста трудно да напреднеш, защото програмата е наистина интензивна. Присъствено имаш доста benefits като например хората от групата, трейнърите и менторите винаги са насреща ако имаш въпроси, докато online тези неща липсват.

2 Likes

Благодаря за отговора! Benefits са ясни, но все се надявах, че има вариант. Успех в начинанията :wink:

1 Like

Здравейте ,
Имам малко проблеми с въвеждането в judge.
Разбирам какво се иска в задачките , но въвеждането ме затруднява.
Някакви препоръки или къде мога да гледам материали, за да разбера въвеждането на JS ?

Тук има информация за въвеждането на решения на JS в Judge.

А тук можеш да видиш примерно решение на задача A + B.

1 Like

Здравейте.
Извинявам се, ако въпроса ми не е за тук.
Как мога да сменя езика по подразбиране в judge ?
Търсих в настройките на акаунта ми, но не успях да намеря.
Поздрави.

Здравей,

Доколкото знам към момента единствената опция да смениш езика по подразбиране е да имаш повече решени задачи (или точки от решени задачи?) на друг език.

Благодаря!

Здравейте,
Необходима ли е допълнителна регистрация и заявяване на участие за работилниците на JAVA ?
Може ли малко информация .

Здравей,

Повече информация за Java Workshop-a можеш да намериш тук, както и да се регистрираш за идния в сряда, 19-ти, и останалите януари месец.

Можеш да се запишеш в Курса за подготовка, където има материали и новини относно работилниците.

Успех!

Здравейте, доколкото разбрах за подготвителната сесия (предшестваща изпита за програмата Alfa) има видео уроци за всяка тема. Може ли по-подробно да се обясни как да гледам клиповете. Проблема ми е, че не мога да ги намеря.Въпросните клипове на български ли са?

Здрасти, лекциите са изцяло на български . Това е линка : https://learn.telerikacademy.com/enrollments . За да гледаш лекциите трябва да се логнеш в системата ( т. е да си регистриран потребител) . И вече избираш желания език за програмиране и гледаш лекциите за всяка тема ( conditional statements , loops … etc). Успех ! :slight_smile:

1 Like

Здравейте,

На сайта Ви видях, че трябва да попълня онлайн когнитивен тест до 10 май.В learning платформата имам секция за този тест, но не мога да открия линк за него, за да го попълня.Можете ли да ми изпратите линка за теста или след време ще пратите email с информация за него.

Поздрави,

Димо

Здравей Димо,

След като кандидатстваш и се явиш на изпит, в рамките на два дена ще получиш мейл с линк към теста.

Успех,
Надя

Привет отново,
Кандидатстването е успешно, остана само изпита, който е на 10 май. И сега трябва да мине изпита, който се намира в академията, и в рамките на няколко дена след изпита ще получа имейл със теста.Правилно ли разбрах?

Здравей,
Да точно така :slight_smile:

Успешна седмица!
Надя