Здравейте, дали ще може някой да ми даде насоки за тази задача:
Sum of greatest and smallest
Write a program that enters 3 numbers (each number will be on a separate/new line), calculates and prints the sum of the greatest and smallest of them.
Аз ще си напиша кода,просто да ми се даде един жокер.
Здравей Георги, аз използвах if конструкция за намирането на минимално и максимално число.
Ако езика е Java, можеш да прочетеш малко инфо тук: https://www.homeandlearn.co.uk/java/java_if_statements.html
Като в условието използваш логическите оператори за сравнение.
Аз също мислех вариант без да използвам условности, но не се сещам. Ще се радвам, ако някой сподели също своето решение на проблема.
поставям моето тук: Sum of greatest and smallest - Pastebin.com
Виж как работи ternary оператора.
Отделно ти трябва loop който да се върти 3 пъти и всеки път да взема число от user-а и си почти готов. Остава да намериш начин да вземеш най-голямото и най-малкото число и да ги събереш
Тези функции не са препоръчителни за начинаещите.
Отделно в този пример няма как да стане понеже тези функции работят при колекции, а тук става въпрос за няколко реда инпут.
На мен тази задача ми заприлича много на тази от примерите. Но тъй като, аз започвам буквално от нулата с Java не знам дали е правилно или не. Аз мисля, че при мен така проработи. Метода го видях от решените примери в class-МаthMaxMin ,package com.telerikacademy. Примерът там не е ли такъв?