Здравейте,
От скоро съм тук във форума,наскоро се захванах да решавам задачи и ми стана вече и интересно.С повечето се справям но с тази Sort Three Numbers стигнах до 90% и не мога да разбера къде греша. на тест 5 ми дава Test case #5: Wrong Answer [0.03 s, 14.0 MB]
Your output (clipped)
762 762 214
Може и да греша , но чисто математически грешка не виждам.
ето и моя код.
using System;
namespace sort_3_numbers
{
internal class Program
{
static void Main(string[] args)
{
int a = int.Parse(Console.ReadLine());
int b = int.Parse(Console.ReadLine());
int c = int.Parse(Console.ReadLine());
int mid = 0;
int max = -10000;
int min = 10000;
if (a > max)
{
max = a;
}
if (b > max)
{
max = b;
}
if (c > max)
{
max = c;
}
if (a < min)
{
min = a;
}
if (b < min)
{
min = b;
}
if (c < min)
{
min = c;
}
if (a <= max && a >= min)
{
mid = a;
}
if (b <= max && b >= min)
{
mid = b;
}
else// if (c < max && c > min)
{
mid = c;
}
Console.WriteLine($"{max} {mid} {min} ");
}
}
На мен също ми дава 90 точки а всичко пробвах
int number1 = int.Parse(Console.ReadLine());
int number2 = int.Parse(Console.ReadLine());
int number3 = int.Parse(Console.ReadLine());
При 30 10 20 принтира 2 реда 30 10 20 , 30 20 10
Подхода ти е ОК , но махни този буул trueCondition ,
тези constraints са единствено и само ориентировъчни , за да знаеш какъв тип данни да ползваш.
Отделно когато проверяваш нещо if(trueCondiiton == true) няма нужда от == true , то се подразбира. Вместо това if(trueCondiiton==true) трябва да провериш нещо др. Или по-скоро
това което е във вътрешния if да излезе отвън , а вътре да провериш нещо друго
Ок, дори да е така, коментара пак е голям жокер. Може да намериш само най голямото и най малкото число, по този начин вече ще знаеш и средното Няма нужда да проверяваш всички комбинации
В моя код съм стигнал до мин и мах числа успешно и без вградени методи,дано да се сети как да намери и средното число,благодарение на Мирослав се сетих и къде греша при средното число. Иначе улесненията са хубаво нещо
По принцип ако искаш да “блеснеш” с различен подход, може да намериш 2 пъти най малкото (така ще имаш най малкото и средното) и лесно ще намериш най голямото
Между другото , в горния код който виждам правиш супер много проверки … не знам защо толкова много.
1-во искаш да провериш дали 1-вото е по-голямо от 2-рото и 3-тото , ако е по-голямо , какво те интересува след това ? Да кажем имаш 10 20 30 , ясно е , че 30 е най-голямото , но това не е достатъчно , какво друго трябва да провериш ?