Проблем съсзадача Sort Three Numbers

Здравейте, колеги! Системата ми дава грешки на входове: 5,8,10,12,13. Не мога да видя какви са точно грешките и ако може за малко съдействие. Благодаря предварително!

Здравей,

при първоначален преглед на кода ти установих, че има няколко случая, когато не печаташ нищо на конзолата, като например с входни данни - 12.5,12.5,8.5 или 5,5,7 т.е в случаи когато имаш еднакви числа. Също така мисля, че кода, който се намира във вложените три if проверки никога няма да се изпълни, понеже няма как условията на външните и на вложените проверки да върнат true в един и същи случай. Бих те посъветвал да решиш тази задача, като си направиш три основни проверки, в които проверяваш за най голямото число - (numOne >= numTwo && numOne >= numThree), (numTwo >= numOne && numTwo >= numThree) и (numThree >= numOne && numThree >= numTwo) и във всяка една от тях да изградиш логика за останалите възмони случаи.

Поздрави

1 Like

Благодаря за съдействието! Малко се затрудних с дадената насока, но успях да докарам задачата до 90 от 100 и сега гърми на тест 12. Има ли начин да се види точно каква е грешката в системата? Последно това ми е кода: https://pastebin.com/bfaEiG4e

Здравей,
няма как да се видят входните данни от тестовете.

Мисля, че си изтървал случая, в който ти подават 3 еднакви числа.

Успех!:slight_smile:

1 Like

Здравей! Току-що се сетих за този случай и задачата най-накрая излезе :slight_smile: Въобще цял ден не ми дойде това акъла. Колеги, благодаря ви много за оказаното съдействие! :slight_smile:

Здравей,
все пак мисля, че може да поработиш над кода - реално има 6 варианта за подредба на 3 числа x, y и z (броят различни варианти е факториел от броя на числата, в случая 3! ) :
xyz
xzy
yzx
yxz
zxy
zyx
Самият факт, че имаш повече от 6 if/else-a, говори, че някои или са излишни, или можеш да ги опишеш по-добре или да събереш 2-3 в един случай.

Успех :slight_smile: