Smaller, greater or equal task problem

Привет, моля за съдействие с тази задача от домашните в тема “Loops”.
Problem 4. Smaller, greater or equal?

Write a program that reads from the console a sequence of n integer numbers and returns these numbers on a single line with the correct sign ( < , > or = ) between the numbers.

Имам представа, как да намеря най-малкото и най-голямото, но не се сещам, как да стане като са много на брой и да ги сравнява. Моля за малко насоки.
Благодаря предварително.

Здравей, би могла да направиш 2 променливи в които да пазиш lastNumber previousNumber или както ги кръстиш и да ги сравняваш в цикъл, не знам дали се изразих добре :slightly_smiling_face:
Аз лично по време на подготвителната програма я реших с масив, ето моето решение import java.util.Scanner;public class Smallergreaterorequal_Variant2 { - Pastebin.com
Разбира се, по-добре е да се опиташ да я решиш без масив, защото още не сте го учили

Благодаря много! Тъкмо се опитвам да схвана масивите и ще ми бъде много от полза. Ще го разгледам подробно.

1 Like

Здравейте,

може ли някой да ми помогне с тази задача. Получавам правилния отговор, но не ми го принтира на един ред. Опитах със scanner.next(), но така трябва да пиша допълнително условие като описание, че числата могат да се въвеждат и на един ред иначе като се натисне Enter пак ги принтира на различни редове.

Здравей,

На мен твоят код ми изглежда супер както си е… Не минава ли в judge?
Capture1

Можеш ли да пратиш линк към условието и примерните инпут/аутпути?

Здрaвей,

Problem 4. Smaller, greater or equal?

Write a program that reads from the console a sequence of n integer numbers and returns these numbers on a single line with the correct sign ( < , > or = ) between the numbers.

Examples

input: 3 2 5 1
output: 2<5>1

input: 4 -1 4 4 4
output: -1<4=4=4

Здравей,
реших отново да пререша тази задача без да използвам масив, и се получи този път със substring, използвах също и метода, който проверява дали имаме празно място във Стринга/StringBuilder

Ако до този момент не сте използвали StringBuilder, който се предпочита при конкатенация в луп пред Стринг, ето малко повече информация Java StringBuilder class- javatpoint

Надявам се да е полезно :slightly_smiling_face:

2 Likes

Здравей,

StringBuilder още не сме, но линковете са много полезни. Ще ги прегледам и опитам да измисля друго решение пък да видим дали ще ми се получи. :slight_smile:

1 Like

Много се радвам! Сега видях че съм писала “==” вместо “=” както е по условие, имайте го предвид

1 Like