Sending message via gmail in REST api

Sending message via gmail in REST api
0

Здравейте,

опитвам се да изпратя съобщение, като използвам SMTP host. Следвам кода от този сайт тук, но на мен ми дава ето тази грешка - javax.mail.MessagingException: Got bad greeting from SMTP host. Опитах се да реша проблема, като в настройките на gmail-a позволих ‘достъп на не толкова надеждни приложения’, но пак ми дава същата грешка.

Някой да се е сблъсквал със същия проблем?

Здравей,
провери дали имаш някакъв имейл от този, който се опитваш да изпратиш. Gmail, доколкото разбрахме има някаква допълнителна защита и ти трябва да разрешиш приложение да изпраща от конкретния имейл.

Какво dependency сте добавили?
При нас е това:
image

Поздрави

1 Like

Пробвай да си спреш файъруола и антивирусната програма.

Ние имахме такъв проблем.

1 Like

Здравей, аз съм писал подебен скрипт на PHP ето линк:

E-mail е към моя Domain Name, не към Gmail за там не мога да ти дам точен отговор, но до колкото съм запознат би трябвало да стане защото софтуери като Thunderbird и Оutlook поддържат Gmail връзка.
Ето линк как се осъществава връзката към Thunderbird може да има и по добри но това намерих първо, аз преди време съм правил подобна връзка но не си спомням да беше с толкова настройки :slight_smile: ще трябва да провериш :

Също така мисля, че ще бъде добре да пробваш линиите 35 и 36 да са на един ред без конкатенация.

Надявам се да ти е от полза :slight_smile:
Успех :slight_smile:

1 Like

Кажете какъв е бил проблема като го оправите. :slight_smile:

1 Like

Срях антивирусната програма и firewall. Сега излиза друга грешка - java.net.SocketTimeoutException: Read timed out. Failed messages: javax.mail.MessagingException: Exception reading response;

Като я разреша, ще кажа как съм я оправила :slight_smile: