Задача Prime Factors

Здравейте, колеги.
Моля за съдействие във връзка с Prime Factors задачата - последната от Loops. Последния тест гърми, защото по някаква причина кода ми приема 37%3 за 0:
https://pastebin.com/nmsEEB9p
Някаква идея къде греша?

Здравей колега,
Според мен формулата за прайм не трябва да ти е дали се дели на 3,5,7,11, а два for цикъла и ще ти мине.

Като цяло дори да минаваш тук с тази логика на другите задачи ще крашне, като прайма например е над 10000.

Здравей, логиката на задачата е да се принтират всички прости числа (тези които се делят целочислено само на себе си и на 1), които са фактори на числото N (числата които като се умножат едно с друго са равни на N). Ето едно решение от мен https://pastebin.com/YD93NyHN :slight_smile:

Благодаря за отговорите. Виждам къде греша в логиката си, но реално и така щеше да мине в този случай, ако по някаква причина не получавах остатък 0 при делене 37%3 :smile:
В крайна сметка стигнах и аз до доста по-елегантна проверка за прости числа, без предварително зададени стойности. Пак не минава теста, защото пък сега програмата ми изброява всеки прост фактор само по веднъж и съответно не отговаря на формата по условие, но това вече е easy fix :slight_smile:

Здравейте, бих желал да споделя решението си, за вдъхновение, как решението понякога може да е изключително просто и елегантно:
https://pastebin.com/SJyy5Cc2

Успех на всички!

1 Like