Odd and Even Product

Odd and Even Product
0

Здравейте! :relaxed:
Имам проблем с задачата от раздела цикли. Получавам 80 точки, трети тест ми гърми. :thinking: Не виждам къде бъркам, ако някой има идея ще съм му много благодарна! :relaxed:
Кодът ми: https://pastebin.com/XZEzVD4d

Най-вероятно проблема е че няма достатъчно място в int-a и overflow-ва. Пробвай със BigInteger вместо инт и би трябвало да е окей =) Принципно работя на C# и не съм сигурен точно дали ще се казва BigInteger в java, но определено има нещо подобно. =)

1 Like

Пробвах и няма промяна.

Поразгледах малко по-усилено и видях че явно имат грешка в самото условие на задачата. Мястото където пише че N ще е винаги валиден инт между 4 и 50 е грешно. В третата задача явно се пада под 4 и твоя код понеже проверява дали е валидно не прави нищо. Като махнеш проверката дали е между 4 и 50 кода върви без грешка =)

1 Like

Не бих се сетила да махна нещо, което е дадено в условието уж като ограничение. :laughing:
Благодаря ти много!

2 Likes

Има грешка в условито на задачата. Аз също се сблъсках с този проблем. До колкото си спомням един от тестовете е с числото 3 , а то не влиза в посочените условия. Мисля че ще е достатъчно ако просто промениш задачата да работи в интервал на числата между 3 до 50.

2 Likes