Помощ със задачата Mock Exam 4 Title Search Python

Здравейте! Не можах да се справя със задачата, защото не мога да се сетя как да изляза от вътрешния цикъл, когато входния масив няма нито един елемент, който да се съдържа в модифицирания масив на първоначалното заглавие.

Ето го и кодът:

Контролно съм прибавил на места print(), за да проверявам дали ми е правилна логиката.

Моля ви за помощ! :slight_smile:

Поздрави и благодаря,
Петър

Здравей!

По принцип с ключовата дума break можеш да прекратяваш цикли. В твоя случай на if-a, който проверява дали символа се съдържа, ако му добавиш един else с break ще излиза. Но това не е единствения проблем. В задачата искаме да премахваме символи единствено ако цялата “дума” се съдържа в първия стринг. И също така да премахваме последователни символи, а метода remove маха първия такъв символ. Т.е. ако модифицираме първия пример малко:

peshoishere
3
eha
ish
telerik

При първата “дума”, въпреки че “eha” не се съдържа ще сме премахнали e и h от първоначалния стринг и дори и да получим No such title found! като резултат стринга вече ще е променен на psoishere.
След това на “ish”, въпреки че се съдържа, ще получим грешен отговор, защото remove ще махне първото s, а не това след i и вместо да стане psoere ще имаме poisere.
Измисли как да “помниш” до къде си стигнал последователно по първоначалния стринг за да махаш последователно символите и единствено ако цялата “дума” се съдържа.

Поздрави,
Коко

Благодаря ти за помощта!

Поздрави,
Петър