Mock Exam 2 JavaScript Game

Здравейте,

Има ли някой, който решил първата задача Game на JavaScript. Пробвах 2 напълно различни подхода и винаги случаи 2,4 и 5 връщат грешен отговор. Условието на задачата също може да се подобри. Според условието местата на цифрите са константни, което според test case-овете не е вярно. Също тука никъде не се споменава дали могат да се слагат скоби при последователност на операциите. Примерно те смятат така:
185 = 1 + 8*5
Обаче може и така (1+8)*5 но нега да предположим, че по зададения вход и изход, скоби няма.

Поздрави

Здравей.
При мен задачата минава без проблем. До колкото разбирам условието, не е нужно да предвиждаме скоби, а трябва да разчитаме на operator precedence.
Можеш ли да споделиш някое от решенията ти, за да се опитаме да открием проблема?
Поздрави.

Здрасти,
това са вариантите https://pastebin.com/WCy1KHrC

Здравей.
Разгледах двете ти решения.
Хареса ми, че първото работи, като не зависи от дължината на стринга, т.е. може да пресметне всякакъв брой числа. Опитах се да намеря кейса, при който дава грешен отговор, но не успях.

Второто решение работи чудесно, но ако премахнеш всички push-ове, освен първите четири. Останалите са безсмислени, тъй като повтаряш същите аритметични операции, но просто в различен ред. След като оставих само първите четири, и промених последния ред на print(arr[3]) задачата мина за 100точки.
Ето и варианта, който написах, и също минава.


Поздрави.
пс. интересно ми е какво се чупи при първото решение, ако някой го хване, моля да сподели

Мерси за решението, изглежда работи. Явно разковничето е, че цифрите не се разместват.