Mock exam 1 - Prime Triangle Python

здравейте искам да си кача решението на задачата, но опциите са само Java, JS, C#

Здравей, Милена,

Вече можеш да качиш решенията си и на Python.

Поздрави,
Радко

Здравейте! Написах код в python, за задачата Prime Triangle, който във VSC се справя с примерните входни данни, като дава същите изходни данни като в двата примера. Джъдж не приема кода, което значи, че някъде съм сгрешил. Ето го и кодът:

Моля Ви да ми помогнете да си намеря грешката. Благодаря!

Здравей!

Първия проблем, в случая е, че така принтираш числата с интервали между тях, а не трябва да има.
Освен това, обаче, има и друг проблем, който е свързан с това кога добавяш числа към резултата, който принтираш. В списъка имаме само нули и единици и в твоя случай ти добавяш към списъка за принтиране единствено ако имаме 1 и 1 или 0 и 1 последователни. А в случаите когато имаме няколко последователни нули? Във втория пример, при входни данни 27, след единицата, което репрезентира седмицата, до следващото просто число - 11 имаме 3 нули, които не добавяме.
Та помисли и как да ги добавяме тези нули, но да не принтираме ако последното число е нула.

Поздрави,
Коко

Благодаря ти, Коко! Ще помисля. :slight_smile:

Много ти благодаря, Коко още веднъж! :slight_smile: Поправих си грешките и задачата мина в джъдж. За съжаление, обаче, не усвоявам материала толкова бързо, колкото ми се иска. Започнах от нула на 1.06.2024 и макар, че ми е интересно, все още ми е трудно да напредвам. Искаше ми се да съм придобил вече рутина по отношение на обработка на формата на входните и изходните данни на дадена задача, но уви - не съм и губя много време. Това нормално ли е, или предвид, че съм на 52, да не продължавам? :wink:

Здравей!

Няма за какво да благодариш. Просто си върша работата. :wink:
Иначе, всеки човек различно усвоява напълно нова информация и знания. И естествено на всеки му се иска да става по-бързо и по-точно, но реалността рядко се съобразява с нашите очаквания. :smiley: Та, моя съвет би бил да се фокусираш върху прогреса си до сега, а не върху очакванията. Започнал си от “нула” преди 12 дена и сега успяваш по бегли и неточни насоки да разбереш и оправиш проблем в решението. Това си е прогрес както и да го погледнеш. Сравнявай се със себе си преди няколко дена, а не с “илюзията”, която си си създал в главата за това “къде трябва да си”. И с практика и решаване на задачи ще напредваш лека полека в началото, а в последствие и това темпо ще се качи. Само “стоенето” на едно място е “провал”, а “движиш” ли се значи успяваш. Най-важното е, че ти е интересно!
Малко философкси приказки, но пък мисля, че са истина. :slight_smile:

Поздрави,
Коко

2 Likes

Благодаря ти за окуражителните думи! :slight_smile:

Поздрави,
Петър