здравейте искам да си кача решението на задачата, но опциите са само Java, JS, C#
Здравей, Милена,
Вече можеш да качиш решенията си и на Python.
Поздрави,
Радко
Здравейте! Написах код в python, за задачата Prime Triangle, който във VSC се справя с примерните входни данни, като дава същите изходни данни като в двата примера. Джъдж не приема кода, което значи, че някъде съм сгрешил. Ето го и кодът:
Моля Ви да ми помогнете да си намеря грешката. Благодаря!
Здравей!
Първия проблем, в случая е, че така принтираш числата с интервали между тях, а не трябва да има.
Освен това, обаче, има и друг проблем, който е свързан с това кога добавяш числа към резултата, който принтираш. В списъка имаме само нули и единици и в твоя случай ти добавяш към списъка за принтиране единствено ако имаме 1 и 1 или 0 и 1 последователни. А в случаите когато имаме няколко последователни нули? Във втория пример, при входни данни 27, след единицата, което репрезентира седмицата, до следващото просто число - 11 имаме 3 нули, които не добавяме.
Та помисли и как да ги добавяме тези нули, но да не принтираме ако последното число е нула.
Поздрави,
Коко
Благодаря ти, Коко! Ще помисля.
Много ти благодаря, Коко още веднъж! Поправих си грешките и задачата мина в джъдж. За съжаление, обаче, не усвоявам материала толкова бързо, колкото ми се иска. Започнах от нула на 1.06.2024 и макар, че ми е интересно, все още ми е трудно да напредвам. Искаше ми се да съм придобил вече рутина по отношение на обработка на формата на входните и изходните данни на дадена задача, но уви - не съм и губя много време. Това нормално ли е, или предвид, че съм на 52, да не продължавам?
Здравей!
Няма за какво да благодариш. Просто си върша работата.
Иначе, всеки човек различно усвоява напълно нова информация и знания. И естествено на всеки му се иска да става по-бързо и по-точно, но реалността рядко се съобразява с нашите очаквания. Та, моя съвет би бил да се фокусираш върху прогреса си до сега, а не върху очакванията. Започнал си от “нула” преди 12 дена и сега успяваш по бегли и неточни насоки да разбереш и оправиш проблем в решението. Това си е прогрес както и да го погледнеш. Сравнявай се със себе си преди няколко дена, а не с “илюзията”, която си си създал в главата за това “къде трябва да си”. И с практика и решаване на задачи ще напредваш лека полека в началото, а в последствие и това темпо ще се качи. Само “стоенето” на едно място е “провал”, а “движиш” ли се значи успяваш. Най-важното е, че ти е интересно!
Малко философкси приказки, но пък мисля, че са истина.
Поздрави,
Коко
Благодаря ти за окуражителните думи!
Поздрави,
Петър