Longest Sequence of Equal / How to enter input in Judge for Array problems

Здравейте,

Моля ви да обясните по-обстойно как трябва да се въвежда input-a за JS при задачите с масиви в двата основни случая - първият е с примера на задачата Longest Sequence of Equal, където трябва да се въвежда едно по едно числа, които да влизат в масив (поне така разбрах условието) и вторият, където входните данни се приемат като стрингове. Моят код, който не работи в Jugde. Ще оценя изключително примери с конкретен код. Благодаря предварително!

Здравей,

когато решаваш задачи на твоят компютър изпозлвай този код:

const getGets = (arr) => {
  let index = 0;

  return () => {
    const toReturn = arr[index];
    index += 1;
    return toReturn;
  };
};

const test = [
 'тук може да виведеш тестовият импут от условието'
];

const gets = this.gets || getGets(test);
const print = this.print || console.log;

Сложи го най-отгоре на файла в който ще решаваш и в променливата test може да сложиш тестовият инпут за съответната задача. Judge-ът чете посредством метода gets(), затова и използвай него. Ако трябва да се въведе цял ред от числа и след това те да се обърнат в масив, това става посредством функцията .spilt(), като в скобите подаваш по какво да се split-ват числата. Например let numbers = gets().split(' ');. Ако числата са разделени със запетая смени .split(' ') с .split(',').

Пиши, ако все още е неясно и успех :slight_smile:

Здравей :slight_smile:

Благодаря за бързия отговор! Този код го слагам в редактора и тествам с него. Проблемът е по-скоро след това, начина, по който се задават входящите данни, особено когато тези данни се въвеждат една по една и след това трябва да се вкара в масив. Ако можеш да ми помогнеш с конкретния код, който качих по-горе.

Поздрави,
Боряна

Грешката в твоят код е при четенето на числата. Опитай да дебъгнеш или изпринтиш масива след като е прочетен (данните са вкарани в него) и ще се досетиш. Също така за добавяне на елементи в масив може да използваш функцията .push(елемента). :slight_smile:

Благодаря за напътствието, разбрах как да вкарвам входящите данни и задачата проработи, въпреки, че не ми става ясно защо Judge ми отне 10 точки линк .
Сега решавам друга задача , като резултата ми излиза локално , но в Judge не получавам нито една точка за задачата.

Въпреки, че е решението не е минало в judge може да видиш какво е върнал кода. Според мен можеш да се ориентираш къде е грешката. Обърни внимание кои са цифрите на грешният отговор и кои са числата на сортираният масив. :slight_smile:

Здравей отново, ако имаш предвид кода за грешка, който ми изкарва Judge, той нищо не ми говори ( Your output (clipped) 0754). Изкарах масива да се изпринти още при въвеждането на входящите данни, след това, когато прилагам методите за да го сортирам и накрая изпринтвам крайния резултат. Не виждам някакво разминаване или грешка в изходните данни. Силно се надявам да бъда класирана за подготвителните уъркшопи и да помогнете на място в ползването на Judge, защото се губи доста време в спецификата на тази система без да се стигне до същността, тоест самото решаване на задачи.

1 Like

Привет. 0754 е реда на числата, когато масива е сортиран. Това ни говори, че сумата не се прибавя към променливата sum, а самите цифри се долепят една до друга. :slight_smile: