Електронно съобщение - JS Tasks

Здравейте,

Слончето Лони ме тормози с неговите задачки и специално на тази ми излизат 70/100 точки. Не мога да открия къде ми е грешката и ще се радвам някой да подаде ръка на мен и на Лони, за да разбулим мистерията.

Решението ми:

Грешни кейсове + output:

Test case #2: Wrong Answer [0.007 s, 9.02 MB]

Your output (clipped)

43

Test case #5: Wrong Answer [0.007 s, 9.02 MB]

Your output (clipped)

51

Test case #6: Wrong Answer [0.007 s, 9.02 MB]

Your output (clipped)

33

Условие на задачата:

Електронно съобщение

На електронно табло на плажа на Слънчев бряг се извежда информация за времето и температурата на въздуха и водата. Съобщенията съдържат малки и главни английски букви, цифри и интервали. В края на информацията се записва точка. Всеки ден Слончето Лони се осведомява за метеорологичните условия от таблото. Един ден то установило, че таблото е повредено и в съобщението има и други знаци, различни от обичайните. Както винаги, то е любознателно и иска да разбере колко е най-дългата последователност от повредени знаци на таблото.

Помогнете му като напишете програма elmessage, която въвежда съобщението, изписано на таблото, и извежда колко е максималният брой последователни повредени знаци.

Вход

На първия ред на стандартния вход се въвежда текст, който завършва с точка.

Изход

На един ред на стандартния изход програмата трябва да изведе едно число – дължината на най-дългата последователност от повредени знаци (различни от букви, цифри и интервали).

Ограничения

Точката винаги завършва съобщението и тя не се поврежда. В съобщението има точно една точка. Съобщението съдържа не повече от 1000 знака.

Примертни тестове

Вход

Tempera#### na @#$ata 23 grad#%&.

Изход

4

Здрасти!
Виж - погрижи се за кейсовете в които вместо интервали има непозволени символи. Мисля, че там е проблема

Здравей, @stanimirgenkov,

Предварително казвам, че задачата е 100/100, и ако някой търси помощ и не иска да вижда как е решена - да не отваря линка.
Определено ми помогна, така че благодаря! И все пак имах доста пропуски, за които на първо четене не ми хрумна…
В крайна сметка смених подхода и съкратих целия код много. Видях, че ще е много по-лесно да направя regex групиращ всичко, което НЕ е 0-9a-zA-Z, whitespace/dot. Минаваше ми на 80/100 точки, като 2 теста ми гърмяха за invalid output, като директно ми хрумна вариант, в който ми се подават само позволени знаци (примерно “aaaaaaaaaaaa.”) и се оказа изтрел в десятката. Гърмеше при мапването, защото ако няма специални знаци, specialCharacters = null, следователно се опитвам да мапна null. С една проверка на това дали specialCharacters != null всичко се оправи.
Код:

Още веднъж благодарско!