Срещнах затруднение с решението на задача Колби. Прилагам моето решение:
'use strict';
let n = +gets();
let liters = +gets();
//let n = 10;
//let liters = 11;
let empty = 0;
for (let j = 0, i = 1; i <= n; j++, i++) {
empty += j;
if (empty >= liters && i % 2 != 0) {
print(i);
//console.log(i);
break;
}
}
Интересното в случая, е че ми връща WA още на първия тест, който локално работи без проблем. Тествал съм го в различни варианти и кода работи коректно, докато не стигне Judge. Прилагам и screenshot от VSC:
Препоръчвам за задичите в Judge да забравиш за закоментирвания и откоментирвания на console.log-ове/входни стойности и да си тестваш локално директно и само с gets() и print, като добавиш кода от Testing locally над твоето решение, както си е описано.
В случая ще трябва да промениш const test на [
‘10 5’
];
И вече лесно можеш да видиш какво принтираш (в твоя случай - нищо) - или какво взимаш всъщност в променливата array с един print под нея, например.
Права си, в опита си да стане по-бързо и кратко го усложних доста. В този случай и локално не работи, а най-странното е че същия метод за създаване на array съм използвал и в други задачи. Ще прегледам, дали не съм изял нещо дребно, защото на пръв поглед не си виждам грешката. Кода работи, но не мога да “хвана” input-а…
Edit: Видях си грешката, всичко идва от това, че използвам +gets(), вместо gets(). Дори в началото мислех, че точно там е разковничето и промених кода, но отново не мина. Върнах назад и се оказа, че съм имал друга грешка и затова пренебрегнах, че не съм съобразил input-а.
Здрасти
Би ли ми казал каква грешка си откри защото и при мен е същото. Локално ми минават всички тестове но като я кача в системата и гърми още на първият тест.