Java Alpha

А пък как обичам да ме цензурират :slight_smile: Постовете ми може да ги изтриете от тук, но мнението ми си остава и хората които се интересуват ще могат да се запознаят с него

Здравейте,

Не оспорваме правото Ви на лично мнение, нито правото Ви да споделяте такова. Финалното решение за процеса ни на подбор и конкретно за прием на курсист в дадена програма е на Академията. Предният Ви пост беше премахнат, тъй като не е релевантен за целите на форума.

Екипът на Телерик Академия

Но личното ми мнение е че поста беше доста релевантен :wink: ЗАЩОТО : Така наречените HR-и (които са учили някъде най-вероятно приети по диплома) си имат определени frame-ове, в които някои типове background не се вписва (по учебник) и след това липсва всякаква мисъл out of the box. Останете си със здраве и си движете бизнеса както намерите за добре! Но за средата в която сте и за това което рекламирате, очаквах да сте доста по напредничави.

“Финалното решение за процеса ни на подбор и конкретно за прием на курсист в дадена програма е на Академията”. А по отношение на това ви изказване, напоследък са много модерни делата за дискриминация (модерна дума като академия и холистичен профил :wink: ). Защото не е ясно как 180 точки от предварителен изпит стигат за прием, а на реалния не стигат?!

Ако се позамислиш малко и преглътнеш болката от това, че на са те приели, вероятно ще си дадеш сметка, че нещата са относителни и не са само черни и бели. Аз лично не знам как точно се прави подборът, но при всички положения имат значение много други неща освен това колко точно точки си изкарал.

Тези точки как и на какви точно задачи си ги изкарал, защо са били толкова, как изглежда цялостната ти кандидатура, колко усилия си положил при кандидатстването, колко свободни места има останали и т.н., и т.н. Пък може и по симпатии да е, знам ли. Или сигурно въртят колелото на късмета…

И не разбирам въобще каква дискриминация те гони? Лаптопът ти да не е по-черен от на колегата със 180 точки?

Във всеки случай, с това си поведение, само потвърждаваш, че са били прави да не те приемат.

Няма болка, а има обида!! Обида от невежество и заблуждаване!! Невежеството на Телерик да търсят определени стереотипи и това че заблуждават хората че програмата им е “за всеки”. Иначе не съм чак толкова разочарован че няма да ме обучават хора, които не могат да направят собствената си уеб страница - по разхвърляни и не интуитивни са може би само тези на бюрото по труда и министерството на транспорта.А работещ progress bar (тези на курсовете не отчитат правилно прогреса), мога даже аз да направя :wink:

Какви определени стереотипи смяташ, че търсят?

А иначе определено не е за всеки, тук съм съгласен.

Мога да ти кажа какви не взимат - хора които идват от тясно специализирани професии с високо заплащане. Винаги като удари някаква криза с колегите си преправяме cv-тата и лъжем по интервюта за да може да получим някаква работа. И мисля че това е написано в учебниците по HR, най-вероятно че поради по-ниското заплащане няма да има достатъчна мотивация.

Брат. не знам за какво си се разревал. Не са те приели, не са те приели. Приеми го, преглътни си гордостта и егото и има един много добър девиз “When you point a finger at someone else, there are three pointing back at you”. И до колкото видях си имал 180 точки на финален изпит преди влизане, еми нямам как да стане.

Абе брат, ти да не си опериран от логика?? След като от предварителния изпит са взели хора с по 180 точки(задачите бяха в пъти по-лесни), защо на крайния изпит 180 да са малко?! Я ме светни че нещо не го схващам или пък си нагаждаме условията както ни е угодно :wink:

На крайния изпит се явяват повече хора не знам дали знаеш. Ако на предварителния сте били 20 човека, на крайния сте 60, а местата са 40. Според теб 180 точки дали биха били достатъчни.

Очевидно си от тези които не могат да бъдат надговорени. Това че съм споделил мнение не значи че те ангажирам с него. Не може всички да сме доволни от отношението и организацията на Телерик!

Споко. Само не търси външни причини за неуспеха ти.

Бате ако имаше как, щях да те взема за личен advisor

Никви грижи нямаш, човек.