Is a List Sorted?

java

#1

Стигнах до някое ниво от решението на задачата, но след като я пусна гърми. Не съм сигурен как точно трябва да направя проверката, дали въведения лист от номера е подреден.
това е решението, до което съм стигнал https://pastebin.com/4fbcfkkm


#2

Според мен гърми, защото във вложения цикъл проверяваш дали J е по-голямо от j-1. При първото завъртане на цикъла j e 0, a j-1 e -1, което не е валиден индекс в листа. Проверявай дали j e валиден индекс.


#3

Най-вероятно грешката е понеже цикъла се опитва да достъпи елемент, който е извън масива. Цикъла трябва да се завърта до j-1, както спонема Юлия.

Също така щом веднъж се влезе в if-a то от там нататък няма как да бъде подреден масива затова може да използваш brake; :slight_smile:


#4

Здравейте,
Стигнах до тук с решението и ми принтира isSorted = true or false правилно, обаче са на един ред и за да приключи програмата очаква един enter, може ли малко помощ. Благодаря.
Това е кода: https://pastebin.com/A9uZ8jd9


#5

Писал си .print вместо .println - затова са ти на един ред.
Също виж дали judge ще ти го приеме със сравнението - .compareTo - тъй като то прави буквено (Lexicographical) сравнение, а в граничните случаи това може да даде грешка.
Коментираната ти част - е по-точна за употреба.
Относно enter- а, вероятно е защото просто paste-ваш целия тест в конзолата, а не го изписваш. Пробвай да го качиш в judge и така и би трябвало да е ОК.
Успех!


#6

Благодаря много получи се с .println, пропуснал съм го.