Проблем с IntelliJ / Java Fundamentals "First App"

Здравейте! Записах се за обучение JAVA за начинаещи. В момента минавам стъпките на JAVA Fundamentals, но още в началото се сблъсках с проблем свързан с IntelliJ и по-точно с “First Application” . На видео презентацията, когато лектора натисне “New Project” от ляво на екрана има списък “Java, Java FX , Android, IntelliJ Platofm Plugin” и тн. Проблемът при мен се състои в това ,че нямам опция “Java” , a само Java FX, а на самият видео урок е зададено да изберем точно “Java” .
Бихте ли ми казали как мога да добавя въпросната “Java” в програмата IntelliJ, за да стартирам с писането на код зададено във видео урока?
JDK 11 е инсталиран.

Привет,

Видеото е записвано за по-стара версия на IntelliJ и от тогава екраните са се променили :slight_smile:

Ето тук можеш да видиш какви са стъпките с актуалната версия на IntelliJ - Create your first Java application | IntelliJ IDEA

Пешо

1 Like

Благодаря Ви, но при мен опция “Java” липсва, приложил съм и снимка.
Прилагам и снимка от видео урока, който ми изпратихте. Оградил съм в червено опцията ,която липсва при мен.`

`


Така изглежда прозореца, когато натисна “New Project” , опцията JAVA липсва, но има бутон “Language” JAVA. Интерфейса също е по-различен спрямо този от линка, който ми изпратихте.

На линка, който изпратих, освен видео, има и обяснено стъпка по стъпка как се прави нов проект със screenshot-и, които отговарят на твоите. Ако трябва да обобщя, нямаш нужда от опция Java в ляво.

1 Like

Благодаря Ви! Справих се! :slight_smile: