Къде можем да проверим "Input"-a, който получаваме за тестове, които нашата програма fail-ва?

Здравейте,

Опитвам се да реша >>> Java версията на “Calculate Change”.

Предоставеният от мен код минава 3 от 5 теста, но никъде не мога да видя какъв Input се дава за тестовете отчетени като “Failed”.
Мога само да видя какъв “Output” дава моята програма:

Има ли как да проверя Input и се ориентирам къде допускам грешка, за да мога да я поправя?

С уважение,

Привет,

За съжаление няма как да видиш Input-a за тестовете, отчетени като “Failed”, защото, ако се знаят, ще може лесно да се манипулира кода. Важното е, че ти дава какви са твоите Output-и. Опитай се да разиграеш всякакви Input-и и също така да ги дебъгнеш. По този начин ще разбереш какъв е бил Input-a и в същото време ще видиш какво трябва да коригираш по кода.

Поздрави,
Димитър Атанасов

2 Likes

Добър вечер,

Благодаря за отговора :bowing_man:

Опитай се да разиграеш всякакви Input-и…” - да, стоях и пробвах с различни комбинации от цифри, за да видя къде бъркам. Всеки път получавах този резултат, който очаквах.

…и също така да ги дебъгнеш. По този начин ще разбереш какъв е бил Input-a и в същото време ще видиш какво трябва да коригираш по кода.” - мислех, че това може да се счете за cheat-ване.

Ето какво излиза, когато submit-на код, който принтира двата input-a:

Input-ите на двата теста, който се отчитат като failed са както следва:

Цена: 1.95. Сума дадена от клиент: 2.00;
Цена - 0.85. Сума дадена от клиент: 1.00;

На снимката от първия пост се вижда, че кодът дава правилните количества и стойности на стотинките.

В някакъв момент предположих, че може да има грешка с форматирането на output-ите.
Ако е така - просто не успявам да я видя сам :face_with_monocle:

Някакви предложения? (сигурен съм, че е нещо малко, което е пред очите ми и се “смее”, но просто не мога да го видя :joy:)

С уважение,

Здрасти,

Дебъгването по никакъв начин не може да се счете за cheat-ване. То е един от главните начини на писане на код. С него проследяваш в реално време как точно функционира кода ти. Даже дебъгването се промотира много, защото в началото хората избягват да го използват.

Колкото за примерните input-и, които ти ги отчита за failed. В условието се казва: Write a program that determines the least amount of coins needed for a cashier to return change. Опитай се да помислиш дали част от рестото ти и в двата failed test case-a, което ти излиза: 2x2 stotinki и 1x1 stotinka не може да го промениш да го изкарва по друг начин. Ако се върнат вместо 2х2 и 1х1 (общо 5 стотинки) само една стотинка 5х1 дали няма да е още по-малък броят монети? Надявам се това да ти помогне. Успех!

Поздрави,
Димитър

2 Likes

Добро утро,

Колкото за примерните input-и, които ти ги отчита за failed. В условието се казва: Write a program that determines the least amount of coins needed for a cashier to return change. Опитай се да помислиш дали част от рестото ти и в двата failed test case-a, което ти излиза: 2x2 stotinki и 1x1 stotinka не може да го промениш да го изкарва по друг начин. Ако се върнат вместо 2х2 и 1х1 (общо 5 стотинки) само една стотинка 5х1 дали няма да е още по-малък броят монети? Надявам се това да ти помогне. Успех!” - буквално се събудих с тази мисъл…

Благодаря много на всички за времето и енергията, които отделихте, за да ми помогнете :+1:

Приятен weekend.

С уважение,

1 Like