Early bird entrance exam - Инфо

Здравейте! Буквално се записах няколко часа преди крайния срок за предварителния курс и виждам, че има Early bird entrance exam. Тъй като не съм се подготвил много добре и нямам много време - какво се случва при не добро представяне на изпита ?

Здравей, @Aleksandar_Katsarov,

Благодарим за запитването.

Пишем с информация, че можеш да се явиш и на двата – няма ограничение. Дори и да не се справиш на Early Bird exam, можеш да се явиш и на редовен изпит.

Оставаме на разположение.

Поздрави,
Екипът на Телерик Академия

1 Like

Благодаря ти, @Snezhi. Тъй като имам още няколко въпроса относно подготвителните задачи, дали бих могъл да се обърна към теб. Понеже имам много базови познания относно javaScript и някои от задачките ме затрудняват, бих искал да попитам дали по време на подготвителния курс ще се решават и такива задачи. Също така част от задачите ги решавам и във VS Code (и в конзолата на браузъра) ми излизат правилни, но в judge системата не са.
Също така доста ме обърква този код, защото не го разбирам в детайли :

let input = [
‘2’,
‘2’,
];

let print = this.print || console.log;
let gets = this.gets || ((arr, index) => () => arr[index++])(input, 0);

знам, че трябва да се взима информацията от някъде и затова ползваме input-a. Но тази поменлива gets малко ме обърква и прекарването през този цъкъл, който взима информацията от всеки наличен ред…
Ако може да ми отговориш поне на част от въпросите, ще ти бъда благодарен.

Здравей, Алекс,

за момента няма нужда да разбираш този код. Това, което трябва да знаеш е, че в let input = ... трябва да сложиш примерните данни от задачата, която решаваш. Например, ако примерните данни са Hello, трябва да промениш този ред на let input = ['Hello']. Ако примерните данни са

Hello
World
:)

трябва да промениш input на let input = ['Hello', 'World', ':)'].

За да приемеш данните използвай gets(), например let data = gets().

Когато си готов с решението си във VS Code, премахни тези редове (input, print и gets) и сложи само твоето решение в системата.

Успех,
Тодор

2 Likes

Благодаря ви за съвета, ще се опитам да ги направя и да видим какво ще стане :slight_smile:

1 Like

Здравей, @Todor. Може и малко да е елементарна тази задача, но искам да те попитам в трета задача от самоподготовката за изчисляването на лице на правоъгълник (calculate the area of the rectangle) “бяга ми” стъпката с преобразуването на стринга към число и според мен затова ми излиза грешна задачата. Как да използвам вградената функция Number(); преди да направя умножението, за да ми разпознае правилно, че използвам число, а не стринг * стринг (както най-вероятно правя).
Благодаря за отделеното време и помощта. :wink: