Здравейте,
Написаният от мен код дава грешка на един от тестовете и не мога да разбера къде точно греша. Задачата е от Wrokshop Loops.
Благодаря предварително.
Здравей и благодаря за отговора.
И аз мислех като теб и пробвах различни варианти за форматиране, но точно на този тест не мина нито един от вариантите.
.
П.С.
намерих проблема . Трябва да се отпечатва до 1 знак след запетаята, а не до 2, както аз го правех.
@nljubka - Решението ти може да се опрости малко
Този ArrayList doubles не го използваш.
Имаш цикъл който се изпълнява само веднъж: for (int i = 0; i < 1; i++) { …}
т.е. и той е излишен
Явно теста е при input 21 Celsius, където отговора трябва да е 69.8 Fahrenheit.
Аз добавих условие дали отговора е цяло число или не: if (fahrenheit % 1 == 0) да принтира цяло число, иначе да принтира дробно с една цифра след десетичната запетая. Нарочно не поствам кода, за да може всеки да си поиграе
Хахаха, развесели ме. Изтрий половината и ще го опростиш " малко",:)
А сега сериозно - голямо Благодаря. Опростих го по твой съвет.
Изключително е полезно, когато някой си направи труда да ти посочи къде грешиш, за да може да се научиш да правиш нещата правилно.
Иначе тестваш някакъв код, той си върши работата, но не е най-ефективния.
Отново - благодаря много.
Привет,
От формулата може да се досетите - умножаваме цяло по дробно и събираме с цяло число, всяко цяло незавършващо на 0 или 5, ще генерира дробно число
Няма проблем и с double и минава на 100%, но не разбирам това с уловка или досещане. В нито един сайт не съм видяла да изписват градусите в различен формат.
Не е идеята да има различни тестове или уловка, а просто грешка в условието, тъй като не е специфицирано как да се форматира крайния отговор. Извиняваме се за неудобството и ще оправим теста и условието.
Тези от вас, които са изкарали точки със старото решение ще продължат да си ги имат.