ALPHA QA Free Prep course

Здравейте,
Получих потвърждение че съм приет в безплатния подготвителен онлайн курс по Основи на програмирането с Java (Alpha QA program), който стартира днес 22 януари,потвърдих на посочения линк желанието си за участие, но нямам изпратен обратен линк за участие,в платформата за обучение при активните обучения самия курс също го няма.
Моля Ви за съдействие.
Благодаря Ви!

Здравейте,

Аз също нямам възможност да се включа в безплатния онлайн курс, в който съм приета. Моля за съдействие.
Поздрави!

Здравейте, и аз имам същия проблем.
Поздрави,
Калоян

Една критика имам към Telerik. Приетите курсисти за подготвителният курс да имат поне начална компютърна грамотност. 2ч. едни и същи елементарни въпроси се задават от сорта: как да копирам пътя от файл екплорер, как да стартирам контрол панел…

13 Likes

Здравей, Йордан,

Благодарим за обратната връзка.

Курсът по основи на програмирането цели да предостави възможност на всеки желаещ да се докосне до технологиите и да провери дали има интерес към тях, независимо от опита си до момента.
По тази причина нямаме предварителни технически изисквания за записване в този курс.

Поздрави,
Цветелина

1 Like

Привет, @joro_84, @velikov552,

Изпратихме допълнителна информация по имейл.

Поздрави,
Цветелина

2 Likes

Здравейте. От къде мога да гледам запис на урока от събота 26.01.22

1 Like

Здравейте, ще може ли да получаваме и презентациите след лекцията? и къде може да ги намерим? :))

Благодаря предварително.

3 Likes

Здравейте, на 29.01. нямах възможност да присъствам на курса. Колега ми сподели в чата сега, по време на днешния курс, линк към лекцията, но не получавам достъп. Съобщението е:
That didn’t work
We’re sorry, but boriana.kitova@gmail.com can’t be found in the telerikacademy-my.sharepoint.com directory. Please try again later, while we try to automatically fix this for you.
При всъпителната лекция присъствах през акаунта на дъщеря ми Darina Pancheva. Дали се дължи на това проблемът с достъпа?
Бихте ли ми изпратили линк с лекцията или други указания за достъп?
Благодаря предварително!
Поздрави
Боряна

1 Like

Аз водя същата кореспонденция с администрацията на Телерик от миналия уикенд. Цяла седмица няма адекватен отговор. Събота и неделя по дефолт не отговарят. А просто трябва да ни се добавят частните мейли към списъка с разрешените за достъп. Разочароващо.
Те качват видеото първия работен ден. Така реално губим двата почивни дни за подготовка или търси други ресурси по темата ( което прави безмислено записването на този подготвителен курс).

2 Likes

Здравей,

Както вече уточнихме и по имейл, видеата от всяка сесия ще бъдат качвани в рамките на първия работен ден след сесията, в съответната тема в Learn платформата. Съветът ни е да ги достъпвате от курса в Learn, а не през MS Teams, тъй като това невинаги сработва.

Обработката на записа и качването му в системата изисква техническо време и технически не е възможно да предоставим достъп в реално време непосредствено след лекция.

Поздрави,
Цветелина

Здравей, Боряна,

Видеата от всяка сесия се качват рамките на първия работен ден след сесията, в съответната тема в Learn платформата. Съветът ни е да ги достъпваш от курса в Learn, а не през MS Teams, тъй като това невинаги сработва. Увери се, че се логваш с credentials, с които си създала профила си в системата, както и че си попълнила Welcome Survey, за да можеш да имаш достъп до материалите.

Поздрави,
Цветелина

Здравейте, Цветелина,
благодаря за отговора. Това което посочи колежката @boriana.kitova, е същият проблем който възниква и при мен. Имейлите ни не са включение в базата данни с разрешен достъп до видеото. Тази база дани е http://telerikacademy-my.sharepoint.com/. Дали ще е възможно да ни помогнете в самоподготоваката като ни добавите там?
Разликата е, че ако имаме достъп до видеото от събота наобяд, това е повече от ден и половина през почивните дни за подготовка.
Предварително благодаря и се надявам на вашето съдействие :slight_smile:
Поздрави:
Евтим

Здравей, Евтим,

Както вече уточнихме в комуникацията ни по имейл и тук, във форума, всеки курсист, приет в подготвителния курс има достъп до материалите и записите от лекциите в курса в учебната ни система (Learn). Достъпът до видеата директно в MS Teams би изисквал създаване на профили на курсистите в подготвителния курс в Office 365 поради причини за сигурност и нямаме такава практика за подготвителните курсове.

В допълнение, основната функция на записите е спомагателна, по време на уикенда се очаква да присъствате в реално време на сесиите и да зададете въпросите си. В случай че имате неясноти след сесиите и все още нямате достъп до записа, можете да попитате и менторите във форума, или да се регистрирате и за безплатните ни онлайн материали, които покриват всички теми, необходими за подготовка за изпита. Опитът ни до момента показва, че този формат работи успешно за подготовката за входния изпит и вярваме, че предоставяме достатъчно алтернативи за самоподготовка и през уикенда, преди видеото от сесията да бъде качено.

Оставаме на разположение.

Поздрави,
Цветелина

Благодаря за отговора.

1 Like